Temperatuur

De temperatuur op Cuba is over het algemeen bijzonder prettig in de winter en, zeg maar gerust, heet in de zomer.

Dat lijkt allemaal lekker warm maar daar moeten een paar kanttekeningen bij.

De luchtvochtigheid is hoog. Dat wil zeggen dat 30 graden heel erg warm is en 19 graden al behoorlijk koud.

Koud

In de winter is een temperatuur van 19 graden geen uitzondering. Sterker nog de laatste jaren is er elke maand januari een of meerdere dagen geweest die rond de 15 graden lagen.

Dat is, in combinatie met de vochtigheid en de stevige wind gewoon koud! Sterker nog, het is ijskoud. Combineer dat gegeven met het feit dat er nergens verwarming noch isolatie en soms zelfs geen ramen zijn en je begrijpt dat een trui en wat warme sokken een must zijn. Neem dus in ieder geval een set warme kleren mee als je in de winter gaat. De temperatuur op Cuba is hoog, maar soms ook niet.

Verwarming bouwen

Trucje: Als het koud is, doe alle ramen (luiken) en deuren dicht en steek een paar kaarsen aan. (Meestal te krijgen bij kerken of soms in luxe winkels). Dat brengt de temperatuur een paar graden omhoog en doet dat nog snel ook! We hebben het hier niet alleen over de romantische temperatuur. Het werkt echt! Je kunt ook een pan met heet water (met de deksel erop) neerzetten voor een paar uur extra verwarming.

Wat de temperatuur buiten ook is, de Cubanen blijven een bijzonder warm volk! Je zou dan ook met name voor de Cubanen naar Cuba moeten gaan. Warm weer is ook op andere plekken te vinden en meestal onder veel comfortabelere omstandigheden.!

Hier een behoorlijk goede site met de weersvoorspelling. De meeste sites en weervoorspellers zitten er namelijk altijd behoorlijk naast!

Een goede voorbereiding voor je vakantie naar Cuba zou het lezen van ons boek zijn… Alle tips en trucs op een rijtje om dit ingewikkelde land beter te leren kennen. Op de bestelpagina geven we je nog een tip die je uren gaat besparen op Cuba..

Aanbevolen artikelen:

Wat een hitte

Drink vooral veel water (en zo kom je daaraan).