fbpx

Pas op!

Na het lezen van deze pagina besef je dat je ons boek nodig hebt! CubaConga verlaagt je budget met 20-30% terwijl het je leven op Cuba rijker en leuker maakt!

Als je denkt dat alle waardevolle informatie gratis moet zijn is deze pagina niet voor jou. 🙂

We laten je zien dat de Cubaanse cultuur, gevormd door tropisch socialisme, echt een andere is dan de Westerse. Mensen denken en doen dingen op een manier die wij niet kunnen begrijpen. Weet jij waarom ‘kapster’ een van de meest begeerde beroepen is? Wij wel :-). Jij ook als je CubaConga leest.

Cuba is niet domweg 50 jaar terug in de tijd. Zoals ‘Back to the Future 1, 2 en 3, en alle andere tijdreisgerelateerde films en boeken duidelijk uitleggen zorgen veranderingen in het verleden voor een totaal ander heden. Iedereen die Cuba analyseert vanuit een ‘zo was het bij ons 50 jaar geleden’ perspectief, zit er dus totaal naast. Cuba heeft gewoon een alternatieve tijdlijn.

Wij laten je zien hoe dit parallelle universum werkt. Alle facetten van het Cubaanse leven komen aan bod. We hebben, naast onze eigen observaties, goed naar toeristen geluisterd die voor het eerst naar Cuba kwamen. Als je ons boek gelezen hebt zul je meewarig glimlachen als je hun verhalen aanhoort…

Ik vind dat CubaConga verplichte lectuur zou moeten zijn voor iedereen die naar Cuba gaat of er meer over wil weten.

Als je het niet leest naaien de eerst vijf Cubanen die je ontmoet je een oor aan, waarna je het opgeeft en verder alle Cubanen negeert. Dat is zonde want de meerderheid van de Cubanen zijn leuke mensen en door contact met de locals leer je veel over een land.

De prijs van 11,95 is waarschijnlijk binnen een kwartier na aankomst op Cuba terugverdiend. En zo niet, dan krijg je gewoon je geld terug. Dat geldt ook als je het niet leuk vindt, er niets van opsteekt of welke andere reden dan ook. Ervaring leert dat mensen zelden hun geld terug vragen maar mocht je een refund willen dan is een simpel mailtje naar cubabookconga@gmail.com voldoende.

Bonus tipje omdat je op deze pagina bent komen kijken:

Bij aankomst op het vliegveld staat er een enorme rij mensen die allemaal bij dat ene wisselkantoor (buiten rechts) CUCs willen wisselen. Wisselen gaat traag en de wachttijd is gemiddeld meer dan twee uur en ze lichten je op waar je doodmoe bij staat. Voordat je dit vanuit een westers perspectief weg lacht… die rij is echt lang… Iedereen uit het vliegtuig moet wisselen en iedereen uit het vliegtuig dat net voor dat van jou geland is ook. Rijen toeristen zijn moe en hebben dorst (want zonder CUC kun je geen water kopen), zijn moe en geïrriteerd door de serie langzame processen die ze al doorgemaakt hebben en worden vervolgens behoorlijk getild bij de wisselloket. Hiervoor zijn drie oplossingen:

 • Loop de trap op (in Havana) of naar de vertrekhal (ernaast in alle andere vliegvelden) en daar heb je ook een wisselkantoor, meestal zonder rij. Als er al een rij staat, dan zijn dat allemaal mensen die vertrekken en die hun CUC’s kwijt willen…
 • Loop (in Havana) rechtdoor bij de uitgang en steek de weg over. In de gallerij is nog een wisselkantoor, alleen weet niemand dat :-)…
 • Links (tov de uitgang) staat een geldwisselautomaat. Gewoon je euros en je paspoort induwen.
 • Lees ons boekje voor een nog simpelere oplossing… Ook vertellen we je daarin hoe je de enorme wachtrijen voor de douane kunt omzeilen…

Zo… de tijd die je op deze blog hebt doorgebracht heb je in ieder geval weer terug! Nog veel meer praktische tips in het boek. CubaConga wordt door de kenners onder andere aanbevolen door: Travelcreaterepeat, CubaJunky, op het grootste Nederlandse CubaForum , Kim op reis is fan en we staan in de top 5 beste reisboeken bij Authentica Cuba   Eigenlijk is iedereen die verstand heeft van Cuba enthousiast over ons boek 🙂

Dus:

checkmark  Wil jij (nog) meer uit je vakantie naar Cuba halen?

checkmark Wil je valkuilen herkennen of zelfs erop anticiperen? Zo leveren ze in plaats van ergernis, plezier op.

checkmark Wil je onnodige kosten vermijden?

checkmark Wil je dieper doordringen in Cuba en er meer van begrijpen?

checkmark Ben je een avontuurlijke reiziger? Wil je meer dan de doorsnee toerist?

checkmark Wil je schateren van de voorpret?

Lees dan ons boek CubaConga, de ondergrondse reisgids voor de individuele reiziger die niet bang is buiten de gebaande paden te treden.

We maken er een spel van om ervoor te zorgen dat jij een optimale tijd doorbrengt op Cuba.

Cuba kan je ego en je beurs flink beschadigen als je geen benul hebt. CubaConga geeft je dat benul en nog een paar leuke weetjes, tips en adviezen ook.

Mocht je al op Cuba geweest zijn dan raden we je aan dit boek enkel te lezen als je over een gezonde dosis zelfspot beschikt! Wat ben jij erin getrapt :-).

CubaConga is een eBook en ligt binnen drie minuten in je inbox. Je krijgt een Zip bestand met daarin een ePub en een PDF zodat je zelf bepaalt hoe en op welk device je het leest. Het is een Eboek omdat we het elke vier of vijf maanden updaten en dat gaat niet als je drukt en omdat we van bomen houden.

Je kunt dit boek dus op elk apparaat lezen of natuurlijk uitprinten. Dat laatste hebben we liever niet, denk aan de natuur.

Ik doe deze week een experiment: Ik geloof dat iedereen die naar Cuba gaat mijn boek zou moeten lezen. Het bespaart je een hoop geld, geeft je een stapel nuttige en leuke inzichten en laat je Cuba op een dieper niveau zien en beleven dan welke andere gids dan ook. Toch zijn er mensen die, hoewel ze zich dat ongetwijfeld realiseren, niet op de bestelknop drukken. Ben jij zo iemand? Wil je het wel hebben maar heb jij besloten het niet te kopen? Mail me dan en vertel me waarom want als je met een goede reden komt, dan stuur ik het gratis… cubabookconga@gmail.com.

Natuurlijk blijft de ‘niet goed, geld terug’ garantie gewoon gelden. Alleen als je het voor niets krijgt… krijg je dat ook terug! Si! Ik vind het belangrijk dat je het leest voor je naar Cuba gaat want een beetje voorbereiding maakt Cuba zoveel leuker en omdat ik van Cuba houd wil ik dat mensen blij terugkomen!

Laat me je helpen want ik woon op Cuba en weet echt heel veel meer over Cuba dan jij en wil dat je met mooie verhalen terugkomt die het eiland promoten.

We wensen je heel veel plezier op Cuba en met CubaConga! 2019 Editie niet goed geld terug garantie Je kunt via PayPal, Ideal, Bancontact of een Credit Card betalen.

Bestel CubaConga voor €11,95:

de-beste-alternatieve-cuba-reisgids

niet goed geld terug garantie

Bestel Liefde en Seks voor €17

de-beste-alternatieve-cuba-reisgids-liefde-en-seks

Bestel De Cubaanse Dimensie voor €1,95

Uw locale held

Producten van Cuba & Co:

Ebook Cubaanse Dimensie 1,95
Ebook CubaConga 11,95
Ebook Liefde&Seks 17,-

61 Reacties

 1. femke

  Ik heb het boek besteld en betaald, maar nu kan ik hem niet downloaden want het download limiet is bereikt.
  graag hoor ik hoe dit kan en hoe ik dit boek toch kan ontvangen?

  Antwoord
 2. Willem Trouwen

  Hallo Conga,
  Net het boek CUBACONGANL2018 besteld, even wat informatie van mijn kant.
  Ik ben nu op het moment van schrijven aan het werk in de haven van Santiago de Cuba.
  Ik werk als machinist aan boord van de sleephopperzuiger “LELYSTAD”.
  Ik was hier voor het eerst in 1985, in Havana, ja zo oud ben ik al, maar voel ik me niet ;-)))
  In 1985 was er geen Internet aan boord van de schepen, nu is dat heel gewoon en daardoor
  was het mogelijk om dit boek direct te ontvangen, dankzij het digitale tijdperk.
  De betaling en levering verliep zonder problemen en daarvoor mijn hartelijke DANK.
  Ik ben het boek meteen gaan lezen, tijdens mijn werkzaamheden in de controlekamer,
  want daar staat tenslotte de computer ;-)))
  Ik ben van mening dat de schrijver zich heel goed heeft verdiept in het leven op Cuba en leven van de Cubanen.
  Wij hebben lokale loodsen aan boord, die ons begeleiden als we naar binnen varen om te gaan baggeren en als je luistert
  naar hun verhaal hoe het er hier in Cuba aan toe gaat , dan ga je je als Hollander beseffen hoe goed wij het eigenlijk wel hebben.
  De lokalen zijn allervriendelijkst en verdienen respect.
  Iedereen zou dit boek moeten lezen voordat hij of zij Cuba gaat bezoeken, het zou verplicht gelezen moeten worden op scholen wereldwijd. Ik heb, naar aanleiding van dit boek nog meer respect gekregen voor de lokale bevolking van Cuba, daar zouden een hoop mensen in de westerse cultuur nog wat van kunnen leren.
  Ik ben de auteur dan ook zeer Dankbaar voor het feit dat deze informatie verkrijgbaar is via de digitale snelweg van vandaag en de prijs van het boek, staat in geen verhouding tot het plezier wat ik er nu al aan beleefd heb, (ik ben nog maar op bladzijde 37 😉
  Dit digitale boek is zijn geld dubbel en dwars waard.
  Nogmaals Dank.

  Met vriendelijke groet, vanuit Santiago de Cuba ;-)))

  Willem Trouwen
  (Machinist a/b TSHD LELYSTAD)

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This