Que Calor! (Wat een hitte)

Zodra het warmer is dan 24 graden klagen de Cubanen over de warmte. Als het kouder is dan 23 graden klagen ze over de kou. Alleen als het 23,5 graden is wordt er niet over het weer geklaagd hoewel bij sommige mensen hun interne thermometer meer dan 2 graden afwijkt en die klagen dan dus wel.

Hetzelfde als bij ons.

Wat dat betreft lijkt Cuba op Nederland of België :-).

Hitte op Cuba is anders

Dat is dan ook direct een van de weinige overeenkomsten.

Cuba lijkt in niets op ons westerse kapitalistische gematigde klimaat en het effect van tropisch communisme op een volksaard is overweldigend! Hitte op Cuba is stukken heter dan bij ons. Het is ingebakken (pun intended) in de volksaard.

Cubanen zijn heter

Wat die persoonlijke hitte betreft is de Cubaanse volksaard vrijwel het tegenovergestelde aan die van ons! Dat is ff wennen :-)…Voor de gemiddelde westerling is het Cubaanse karakter ondoorgrondelijk. Dat levert bijzondere en soms vreemde gebeurtenissen op. Dit gebeurd er op Cuba

Bereid je voor!

Cuba is geen Curacao waar ze toevallig Spaans spreken. De enige overeenkomst is dat het allebei eilanden zijn die beginnen met een C en waar het warm is. Cuba is onvoorstelbaar anders.

Het is een goed idee om je daar alvast wat op voor te bereiden. Dat voorkomt onaangename verrassingen. Lees ons boek en… Geniet meer van allerlei soorten hitte op Cuba!

Op de bestelpagina (hier dus) geven we je nog een tip die je een dik uur gaat besparen bij aankomst op Cuba.

Aanbevolen artikelen:

Waarom je geen Cubaanse sigaren op Cuba koopt

Maar wel een koelkast!