BESTEL en TIP(je)

Pas op! Na het lezen van deze pagina besef je dat je ons boek nodig hebt! CubaConga verlaagt je budget met 20-30% terwijl het je leven op Cuba rijker en leuker maakt!
Als je denkt dat alle waardevolle informatie gratis moet zijn is deze pagina niet voor jou. 🙂

Covid-19 crisis 

Omdat er toch niemand naar Cuba kan of wil en wij dus helemaal niets te doen hebben geven we hier de Cubaanse dimensie, een bundeltje verhalen waardoor je toch dat Cuba gevoel krijgt, gewoon weg… Veel plezier!

We hebben een voorlopige 2021 editie online staan. Er worden op het moment dagelijks nieuwe, ingrijpende maatregelen afgekondigd en we kunnen lastig inschatten wat dat gaat betekenen voor de gemiddelde reiziger. Bijvoorbeeld gisteren werd er aangekondigd dat je vanaf vandaag niet met met cash kunt tanken en morgen rijd ik met een vriend naar Havana… En kon dus gewoon met cash tanken. Dit zijn allemaal gevolgen van een goed voorbereid hervormingsbeleid waarbij de hele economie op de schop gaat. 

Zeker is dat Cuba de dubbele valuta wilde afschaffen en dat er nu dus echt dubbele valuta zijn. Steeds meer verkoop in USD. 

Je hoeft niets in te vullen, geen informatie te geven, we tracken de downloads niet eens… Gewoon een cadeautje omdat we vastzitten op Cuba… En als je zin hebt een soepje weg te geven aan mensen die het nodig hebben: De Soup Kitchen Camaguey.

We laten je zien dat de Cubaanse cultuur, gevormd door tropisch socialisme, echt een andere is dan de Westerse. Mensen denken en doen dingen op een manier die wij niet kunnen begrijpen. Weet jij waarom ‘kapster’ een van de meest begeerde beroepen is? Wij wel :-). Jij ook als je CubaConga leest.

Cuba is niet domweg 50 jaar terug in de tijd. Zoals ‘Back to the Future 1, 2 en 3, en alle andere tijdreisgerelateerde films en boeken duidelijk uitleggen zorgen veranderingen in het verleden voor een totaal ander heden. Iedereen die Cuba analyseert vanuit een ‘zo was het bij ons 50 jaar geleden’ perspectief, zit er dus totaal naast. Cuba heeft gewoon een alternatieve tijdlijn. Wij laten je zien hoe dit parallelle universum werkt.

Alle facetten van het Cubaanse leven komen aan bod. We hebben, naast onze eigen observaties, goed naar toeristen geluisterd die voor het eerst naar Cuba kwamen. Als je ons boek gelezen hebt zul je meewarig glimlachen als je hun verhalen aanhoort…

Ik vind dat CubaConga verplichte lectuur zou moeten zijn voor iedereen die naar Cuba gaat of er meer over wil weten.

Als je het niet leest naaien de eerst vijf Cubanen die je ontmoet je een oor aan, waarna je het opgeeft en verder alle Cubanen negeert. Dat is zonde want de meerderheid van de Cubanen zijn leuke mensen!

De prijs van 12 is waarschijnlijk een kwartier na aankomst op Cuba terugverdiend. En zo niet, dan krijg je gewoon je geld terug.

Dat geldt ook als je het niet leuk vindt, er niets van opsteekt of welke andere reden dan ook. Ervaring leert dat mensen zelden hun geld terug vragen maar mocht je een refund willen dan is een simpel mailtje naar [email protected] voldoende.

Bonus tipje omdat je op deze pagina bent komen kijken:

Bij aankomst op het vliegveld staat er een enorme rij mensen die allemaal bij dat ene wisselkantoor (buiten rechts) Pesos willen wisselen. Wisselen gaat traag en de wachttijd is gemiddeld meer dan twee uur en ze lichten je op waar je doodmoe bij staat. Voordat je het vanuit een westers perspectief weg lacht… die rij is echt lang… Iedereen in het vliegtuig moet wisselen en iedereen uit het vliegtuig dat net voor dat van jou geland is ook. Rijen toeristen zijn moe en hebben dorst (want zonder Pesos kun je geen water kopen.) Hiervoor zijn drie oplossingen:

 • Loop de trap op (in Havana) of naar de vertrekhal (ernaast in alle andere vliegvelden) en daar heb je ook een wisselkantoor, meestal zonder rij. Als er al een rij staat, dan zijn dat allemaal mensen die vertrekken en die hun Pesos kwijt willen…
 • Loop rechtdoor bij de uitgang en steek de weg over. In de gallerij is nog een wisselkantoor, alleen weet niemand dat :-)…
 • Lees ons boekje voor een nog simpelere oplossing… Ook vertellen we je hoe je de enorme wachtrijen voor de douane kunt omzeilen…

Zo… de tijd die je op deze blog hebt doorgebracht heb je in ieder geval weer terug!

Nog veel meer praktische tips in het boek.

CubaConga wordt door de kenners onder andere aanbevolen door: Travelcreaterepeat en Edith heeft er verstand van, op het grootste Nederlandse CubaForum , Kim op reis is fan en we staan in de top 5 beste reisboeken bij Authentica Cuba  

Eigenlijk is iedereen die verstand heeft van Cuba enthousiast over ons boek 🙂

Dus:

checkmark  Wil jij (nog) meer uit je vakantie naar Cuba halen?

checkmark Wil je valkuilen herkennen of zelfs erop anticiperen? Zo leveren ze in plaats van ergernis, plezier op.

checkmark Wil je onnodige kosten vermijden?

checkmark Wil je dieper doordringen in Cuba en er meer van begrijpen?

checkmark Ben je een avontuurlijke reiziger? Wil je meer dan de doorsnee toerist?

checkmark Wil je schateren van de voorpret?

Lees dan ons boek CubaConga, de ondergrondse reisgids voor de individuele reiziger die niet bang is buiten de gebaande paden te treden.

We maken er een spel van om ervoor te zorgen dat jij een optimale tijd doorbrengt op Cuba. Cuba kan je ego en je beurs flink beschadigen als je geen benul hebt. CubaConga geeft je dat benul en nog een paar leuke weetjes, tips en adviezen ook.

Mocht je al op Cuba geweest zijn dan raden we je aan dit boek enkel te lezen als je over een gezonde dosis zelfspot beschikt! Wat ben jij erin getrapt :-).

CubaConga is een eBook en ligt binnen drie minuten in je inbox. Je krijgt een Zip bestand met daarin een ePub en een PDF zodat je zelf bepaalt hoe en op welk device je het leest. Je kunt dit boek dus op elk device lezen of natuurlijk uitprinten. Dat laatste hebben we liever niet, denk aan de natuur.

Ik doe deze week een experiment: Ik geloof dat iedereen die naar Cuba gaat mijn boek zou moeten lezen. Het bespaart je een hoop geld, geeft je een stapel nuttige en leuke inzichten en laat je Cuba op een dieper niveau zien en beleven dan welke andere gids dan ook. Toch zijn er mensen die, hoewel ze zich dat ongetwijfeld realiseren, niet op de bestelknop drukken. Ben jij zo iemand? Wil je het wel hebben maar heb jij besloten het niet te kopen? Mail me dan en vertel me waarom want als je met een goede reden komt, dan stuur ik het gratis… [email protected]

Natuurlijk blijft de ‘niet goed, geld terug’ garantie gewoon gelden. Alleen als je het voor niets krijgt… krijg je dat ook terug!

Si! Ik vind het belangrijk dat je het leest voor je naar Cuba gaat want een beetje voorbereiding maakt Cuba zoveel leuker voor je! Laat me je helpen want ik weet echt heel veel meer over Cuba dan jij en Cuba is echt anders dan je denkt:-). We zijn geen reisblogje! Reisbloggers zijn mensen die naar een land gaan, alle beginnersfouten maken en dan aan anderen uitleggen hoe ze die beginnersfouten ook kunnen maken. Wij wonen hier al 16 jaar en kennen Cuba voorzover dat mogelijk is!

Spam

Trump is allerlei duimschroeven aan het aandraaien bij Cuba… Dat zorgt er onder andere voor dat steeds meer spamfilters steeds strakker staan afgesteld zodra iets maar naar Cuba ruikt. Mocht je het niet binnen een half uur in je inbox hebben liggen, stuur dan een mailtje naar [email protected] zodat we met het antwoord in ieder geval geen last van die spamfilters hebben. Wij hebben ons verzet tegen Trump op orde :-).

Het komt altijd in orde. Dat is ook het devies op Cuba:’Uiteindelijk komt het altijd goed.’

Nog steeds twijfels? Google dan ff CubaConga reviews

We wensen je heel veel plezier op Cuba en met CubaConga!

2020 Editie

niet goed geld terug garantie

12,00

Je kunt via PayPal, Ideal of een Credit Card betalen.

81 Reacties

 1. Wat een coole site, met veel info!

  Ik ben al maanden bezig mezelf in te leven, want weet als geen ander dat geen land hetzelfde is. Ik vertrek over 1,5 week naar Cuba, en het boek zou voor mij als verrijking kunnen dienen.

  Omdat ik van nature al onderhandelaar ben, (ik hoef bij voorbaat niet het geld terug) wil ik het boek best aanschaffen als je een kortingscode hebt 😉

  Ik zal zeker mijn recensie delen!

  Groet, Dennis

  Antwoord
  • Korting op een koopje Dennis? :-)… Jij bent een geboren onderhandelaar inderdaad!

 2. Zojuist boek besteld, Cuba Conga Editie 2019 echter kan het niet downloaden. Kunt u het svp per mail naar mij sturen.

  Alvast bedankt,

  Mvg,

  Marco

  Antwoord
  • Zie je inbox Marco…

 3. hallo Conga
  ik he b 2 boeken besteld en betaald maar kan alleen cuba conga dimensie downloaden. Cuba conga 2018 kunnen we niet dowloaden. “Downloadlimiet bereikt”
  wat te doen?

  Antwoord
  • Check je mail en alles komt goed Annemarie 🙂

 4. Ik heb het boek besteld en betaald, maar nu kan ik hem niet downloaden want het download limiet is bereikt.
  graag hoor ik hoe dit kan en hoe ik dit boek toch kan ontvangen?

  Antwoord
  • we hebben je een mail gestuurd Femke, mailen is altijd sneller naar [email protected]

 5. Hallo Conga,
  Net het boek CUBACONGANL2018 besteld, even wat informatie van mijn kant.
  Ik ben nu op het moment van schrijven aan het werk in de haven van Santiago de Cuba.
  Ik werk als machinist aan boord van de sleephopperzuiger “LELYSTAD”.
  Ik was hier voor het eerst in 1985, in Havana, ja zo oud ben ik al, maar voel ik me niet ;-)))
  In 1985 was er geen Internet aan boord van de schepen, nu is dat heel gewoon en daardoor
  was het mogelijk om dit boek direct te ontvangen, dankzij het digitale tijdperk.
  De betaling en levering verliep zonder problemen en daarvoor mijn hartelijke DANK.
  Ik ben het boek meteen gaan lezen, tijdens mijn werkzaamheden in de controlekamer,
  want daar staat tenslotte de computer ;-)))
  Ik ben van mening dat de schrijver zich heel goed heeft verdiept in het leven op Cuba en leven van de Cubanen.
  Wij hebben lokale loodsen aan boord, die ons begeleiden als we naar binnen varen om te gaan baggeren en als je luistert
  naar hun verhaal hoe het er hier in Cuba aan toe gaat , dan ga je je als Hollander beseffen hoe goed wij het eigenlijk wel hebben.
  De lokalen zijn allervriendelijkst en verdienen respect.
  Iedereen zou dit boek moeten lezen voordat hij of zij Cuba gaat bezoeken, het zou verplicht gelezen moeten worden op scholen wereldwijd. Ik heb, naar aanleiding van dit boek nog meer respect gekregen voor de lokale bevolking van Cuba, daar zouden een hoop mensen in de westerse cultuur nog wat van kunnen leren.
  Ik ben de auteur dan ook zeer Dankbaar voor het feit dat deze informatie verkrijgbaar is via de digitale snelweg van vandaag en de prijs van het boek, staat in geen verhouding tot het plezier wat ik er nu al aan beleefd heb, (ik ben nog maar op bladzijde 37 😉
  Dit digitale boek is zijn geld dubbel en dwars waard.
  Nogmaals Dank.

  Met vriendelijke groet, vanuit Santiago de Cuba ;-)))

  Willem Trouwen
  (Machinist a/b TSHD LELYSTAD)

  Antwoord
  • Hola,
   Ik ben het helemaal met Willem eens! Ben 15 jaar geleden n weekje op Cuba geweest, vanuit México, dus totaal onvoorbereid. Wil het Cuba van nu ontdekken en ga in februari voor n tijdje door Cuba reizen. Heb n aantal maanden Cubaanse vrienden in huis gehad, die hier wat hebben kunnen klussen. Door hun verhalen ook n andere kijk op het land gekregen, hoewel ik al redelijk wat “latino-ervaring” had. En natuurlijk verdienen ze respect! Net als ieder mens. Hun manier van denken en leven is vaak heel anders, maar stel je eens voor hoe het moet zijn om niet in vrijheid te kunnen leven…
   Ieder mens wil uiteindelijk zijn eigen keuzes maken, het beste voor zijn kinderen en zijn dromen volgen. Vaak wordt het succes hiervan bepaald door de plek waar je geboren bent.als je dan niet beschikt over een flinke dosis levenskunst en humor, wordt het leven wel heel moeilijk! Dat respecteer ik zo aan de paar Cubanen die ik wat beter ken!
   Ik heb Alle drie de boeken besteld in maart 19, en in een adem uitgelezen. Sommige dingen verrassend nieuw, sommige dingen ook een feest van herkenning. Ontzettend leuk en boeiend geschreven😂
   Nu ben ik bezig met een reis naar Cuba te plannen in februari, maar kan ik de downgeloade boeken niet meer terugvinden in mijn ibooks bieb? De link die destijds per mail gestuurd werd werkt ook niet meer?? Wat doe ik fout??
   Is editie 2020 de nieuwe versie ( meen me te herinneren dat je iedere keer nieuwe gratis updates krijgt?) en werkt de oude link daarom niet meer? Wat kan ik het beste doen?
   Alvast bedankt en zeker voor alle waardevolle tips en voorpret die ik al gekregen heb😉

  • Zie je inbox Suus 🙂

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *