Pas op!

Na het lezen van deze pagina besef je dat je ons boek nodig hebt! CubaConga verlaagt je budget met 20-30% terwijl het je leven op Cuba rijker en leuker maakt!

Als je denkt dat alle waardevolle informatie gratis moet zijn is deze pagina niet voor jou. 🙂

We laten je zien dat de Cubaanse cultuur, gevormd door tropisch socialisme, echt een andere is dan de Westerse. Mensen denken en doen dingen op een manier die wij niet kunnen begrijpen. Weet jij waarom ‘kapster’ een van de meest begeerde beroepen is? Wij wel :-). Jij ook als je CubaConga leest.

Cuba is niet domweg 50 jaar terug in de tijd. Zoals ‘Back to the Future 1, 2 en 3, en alle andere tijdreisgerelateerde films en boeken duidelijk uitleggen zorgen veranderingen in het verleden voor een totaal ander heden. Iedereen die Cuba analyseert vanuit een ‘zo was het bij ons 50 jaar geleden’ perspectief, zit er dus totaal naast. Cuba heeft gewoon een alternatieve tijdlijn.

Wij laten je zien hoe dit parallelle universum werkt. Alle facetten van het Cubaanse leven komen aan bod. We hebben, naast onze eigen observaties, goed naar toeristen geluisterd die voor het eerst naar Cuba kwamen. Als je ons boek gelezen hebt zul je meewarig glimlachen als je hun verhalen aanhoort…

Ik vind dat CubaConga verplichte lectuur zou moeten zijn voor iedereen die naar Cuba gaat of er meer over wil weten.

Als je het niet leest naaien de eerst vijf Cubanen die je ontmoet je een oor aan, waarna je het opgeeft en verder alle Cubanen negeert. Dat is zonde want de meerderheid van de Cubanen zijn leuke mensen en door contact met de locals leer je veel over een land.

De prijs van 11,95 is waarschijnlijk binnen een kwartier na aankomst op Cuba terugverdiend. En zo niet, dan krijg je gewoon je geld terug. Dat geldt ook als je het niet leuk vindt, er niets van opsteekt of welke andere reden dan ook. Ervaring leert dat mensen zelden hun geld terug vragen maar mocht je een refund willen dan is een simpel mailtje naar cubabookconga@gmail.com voldoende.

Bonus tipje omdat je op deze pagina bent komen kijken:

Bij aankomst op het vliegveld staat er een enorme rij mensen die allemaal bij dat ene wisselkantoor (buiten rechts) CUCs willen wisselen. Wisselen gaat traag en de wachttijd is gemiddeld meer dan twee uur en ze lichten je op waar je doodmoe bij staat. Voordat je dit vanuit een westers perspectief weg lacht… die rij is echt lang… Iedereen uit het vliegtuig moet wisselen en iedereen uit het vliegtuig dat net voor dat van jou geland is ook. Rijen toeristen zijn moe en hebben dorst (want zonder CUC kun je geen water kopen), zijn moe en geïrriteerd door de serie langzame processen die ze al doorgemaakt hebben en worden vervolgens behoorlijk getild bij de wisselloket. Hiervoor zijn drie oplossingen:

 • Loop de trap op (in Havana) of naar de vertrekhal (ernaast in alle andere vliegvelden) en daar heb je ook een wisselkantoor, meestal zonder rij. Als er al een rij staat, dan zijn dat allemaal mensen die vertrekken en die hun CUC’s kwijt willen…
 • Loop (in Havana) rechtdoor bij de uitgang en steek de weg over. In de gallerij is nog een wisselkantoor, alleen weet niemand dat :-)…
 • Links (tov de uitgang) staat een geldwisselautomaat. Gewoon je euros en je paspoort induwen.
 • Lees ons boekje voor een nog simpelere oplossing… Ook vertellen we je daarin hoe je de enorme wachtrijen voor de douane kunt omzeilen…

Zo… de tijd die je op deze blog hebt doorgebracht heb je in ieder geval weer terug! Nog veel meer praktische tips in het boek. CubaConga wordt door de kenners onder andere aanbevolen door: Travelcreaterepeat, CubaJunky, op het grootste Nederlandse CubaForum , Kim op reis is fan en we staan in de top 5 beste reisboeken bij Authentica Cuba   Eigenlijk is iedereen die verstand heeft van Cuba enthousiast over ons boek 🙂

Dus:

checkmark  Wil jij (nog) meer uit je vakantie naar Cuba halen?

checkmark Wil je valkuilen herkennen of zelfs erop anticiperen? Zo leveren ze in plaats van ergernis, plezier op.

checkmark Wil je onnodige kosten vermijden?

checkmark Wil je dieper doordringen in Cuba en er meer van begrijpen?

checkmark Ben je een avontuurlijke reiziger? Wil je meer dan de doorsnee toerist?

checkmark Wil je schateren van de voorpret?

Lees dan ons boek CubaConga, de ondergrondse reisgids voor de individuele reiziger die niet bang is buiten de gebaande paden te treden.

We maken er een spel van om ervoor te zorgen dat jij een optimale tijd doorbrengt op Cuba.

Cuba kan je ego en je beurs flink beschadigen als je geen benul hebt. CubaConga geeft je dat benul en nog een paar leuke weetjes, tips en adviezen ook.

Mocht je al op Cuba geweest zijn dan raden we je aan dit boek enkel te lezen als je over een gezonde dosis zelfspot beschikt! Wat ben jij erin getrapt :-).

CubaConga is een eBook en ligt binnen drie minuten in je inbox. Je krijgt een Zip bestand met daarin een ePub en een PDF zodat je zelf bepaalt hoe en op welk device je het leest. Het is een Eboek omdat we het elke vier of vijf maanden updaten en dat gaat niet als je drukt en omdat we van bomen houden.

Je kunt dit boek dus op elk apparaat lezen of natuurlijk uitprinten. Dat laatste hebben we liever niet, denk aan de natuur.

Ik doe deze week een experiment: Ik geloof dat iedereen die naar Cuba gaat mijn boek zou moeten lezen. Het bespaart je een hoop geld, geeft je een stapel nuttige en leuke inzichten en laat je Cuba op een dieper niveau zien en beleven dan welke andere gids dan ook. Toch zijn er mensen die, hoewel ze zich dat ongetwijfeld realiseren, niet op de bestelknop drukken. Ben jij zo iemand? Wil je het wel hebben maar heb jij besloten het niet te kopen? Mail me dan en vertel me waarom want als je met een goede reden komt, dan stuur ik het gratis… cubabookconga@gmail.com.

Natuurlijk blijft de ‘niet goed, geld terug’ garantie gewoon gelden. Alleen als je het voor niets krijgt… krijg je dat ook terug! Si! Ik vind het belangrijk dat je het leest voor je naar Cuba gaat want een beetje voorbereiding maakt Cuba zoveel leuker en omdat ik van Cuba houd wil ik dat mensen blij terugkomen!

Laat me je helpen want ik woon op Cuba en weet echt heel veel meer over Cuba dan jij en wil dat je met mooie verhalen terugkomt die het eiland promoten.

We wensen je heel veel plezier op Cuba en met CubaConga! 2019 Editie niet goed geld terug garantie Je kunt via PayPal, Ideal, Bancontact of een Credit Card betalen.

Bestel CubaConga voor €11,95:

de-beste-alternatieve-cuba-reisgids

niet goed geld terug garantie

Bestel Liefde en Seks voor €17

de-beste-alternatieve-cuba-reisgids-liefde-en-seks

Bestel De Cubaanse Dimensie voor €1,95

Uw locale held

Producten van Cuba & Co:

Ebook Cubaanse Dimensie 1,95
Ebook CubaConga 11,95
Ebook Liefde&Seks 17,-

61 Reacties

 1. Ilse

  Hi! Het boek lijkt me erg interessant, het lukt me echter niet om hem te kopen. Bij alle betaling opties krijg ik de melding dezelfde melding; niet mogelijk. Kunnen we het op een andere manier regelen? Groeten, Ilse

  Antwoord
  • Conga

   Dank je Ilse,
   We zien dat we een probleem hebben… Zie ondertussen je inbox (eventueel je spam) voor de oplossing.
   Inmiddels werkt het bestelsysteem weer…

   Antwoord
 2. Jelle

  Zeer interessant boek. Bevat humor en keiharde lessen. Ik waag a.s. dinsdag de reis naar Cuba. Dankzij de lessen van de heer Piep van Piep weet ik dat ik mijn grote mond open MAG trekken op Cuba. Eén punt van kritiek; in het boek worden sommige verhalen dubbel verteld. Daarom eis ik de helft van het aankoopbedrag terug. Dit bedrag kan teruggestort worden op mijn rekening.

  Deze punto heeft lessen geleerd.

  Antwoord
  • Conga

   Hola Jelle,

   Fijn dat je het leuk en leerzaam vindt. Goede reis!
   De helft lijkt me overdreven, je lijkt me niet ontevreden… Dat dubbele verhaal is om het goed duidelijk te maken. Het woord ‘Cuba’ komt ook heel vaak voor in het boek. Onderhandelen is belangrijk op Cuba… als je me je rekeningnummer geeft stort ik 4,95 terug 🙂

   Antwoord
 3. Jenny

  Hallo,

  Komt er ook een 2018 editie? En zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten?

  Alvast bedankt,

  Mvg Jenny.

  Antwoord
  • Conga

   Dit is al een 2018 editie… We updaten het boek elk half jaar… dus de volgende update komt ergens in juni/juli…
   Veel mensen willen (om de een of andere reden) de 2019 editie in 2017 maar dat kan dus niet… Wij hebben geen glazen bol maar als je wilt noemen we de huidige editie gewoon de 2020 editie! 🙂

   Antwoord
  • Conga

   Update: de 2019 editie ligt nu in de schappen!!

   Antwoord
 4. Nadi

  Hola,
  We willen graag het boek kopen aangezien we heel binnenkort naar Cuba afreizen. Maar we beschikken helaas niet over hogervermelde betalingswijzes. Is er een alternatieve manier ?
  Alvast bedankt.

  Antwoord
  • Conga

   Hoe zou je willen betalen?

   Antwoord
 5. Maurice Pot

  Aangeschaft maar de downloadlink geeft een error. Ook gemaild.

  Grt,

  Maurice

  Antwoord
  • Conga

   Dank voor de heads up Maurice,
   We weten dat er een probleem is. Trump is de duimschroeven aan het aandraaien en het internet is bang het embargo te overtreden. Voorlopig versturen we het boek dus handmatig tot we iedereen (alweer) ervan overtuigd hebben dat het verkopen van een boekje over Cuba niets te maken heeft met het US embargo.Omdat we op Cuba zitten doen we dat 1 keer per dag. Internet is lastig hier 🙂
   Sorry namens Trump en de Republicans Party…
   Zie je inbox!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This