BESTEL en TIP(je)

Pas op! Na het lezen van deze pagina besef je dat je ons boek nodig hebt! CubaConga verlaagt je budget met 20-30% terwijl het je leven rijker maakt!
Als je denkt dat alle waardevolle informatie gratis moet zijn is deze pagina niet voor jou. 🙂

We laten je zien dat de Cubaanse cultuur, gevormd door tropisch socialisme, echt een andere is dan de Westerse. Mensen denken en doen dingen op een manier die wij niet kunnen begrijpen. Weet jij waarom ‘kapster’ een van de meest begeerde beroepen is? Wij wel :-). Jij ook als je CubaConga leest.

Alle facetten van het Cubaanse leven komen aan bod. We hebben, naast onze eigen observaties, goed naar toeristen geluisterd die voor het eerst naar Cuba kwamen. Als je ons boek gelezen hebt zul je meewarig glimlachen als je hun verhalen aanhoort…

Ik vind dat CubaConga verplichte lectuur zou moeten zijn voor iedereen die naar Cuba gaat of er meer over wil weten.

Als je het niet leest naaien de eerst vijf Cubanen die je ontmoet je een oor aan, waarna je het opgeeft en verder alle Cubanen negeert. Dat is zonde want de meerderheid van de Cubanen zijn leuke mensen!

De prijs van 11,95 is waarschijnlijk een kwartier na aankomst op Cuba terugverdiend. En zo niet, dan krijg je gewoon je geld terug (al was het maar omdat PayPal dat garandeert). Dat geldt ook als je het niet leuk vindt, er niets van opsteekt of welke andere reden dan ook. Ervaring leert dat mensen zelden hun geld terug vragen maar mocht je een refund willen dan is een simpel mailtje naar cubabookconga@gmail.com voldoende.

Bonus tipje omdat je op deze pagina bent komen kijken:

Bij aankomst op het vliegveld staat er een enorme rij mensen die allemaal bij dat ene wisselkantoor (buiten rechts) CUCs willen wisselen. Wisselen gaat traag en de wachttijd is gemiddeld meer dan twee uur en ze lichten je op waar je doodmoe bij staat. Voordat je het vanuit een westers perspectief weg lacht… die rij is echt lang… Iedereen in het vliegtuig moet wisselen en iedereen uit het vliegtuig dat net voor dat van jou geland is ook. Rijen toeristen zijn moe en hebben dorst (want zonder CUC kun je geen water kopen.) Hiervoor zijn twee oplossingen:

 • Loop de trap op (in Havana) of naar de vertrekhal (ernaast in alle andere vliegvelden) en daar heb je ook een wisselkantoor, meestal zonder rij. Als er al een rij staat, dan zijn dat allemaal mensen die vertrekken en die hun CUC’s kwijt willen…
 • Lees ons boekje voor een nog simpelere oplossing… Ook vertellen we je hoe je de enorme wachtrijen voor de douane kunt omzeilen…

Zo… de tijd die je op deze blog hebt doorgebracht heb je in ieder geval weer terug!

Nog veel meer praktische tips in het boek.

CubaConga wordt door de kenners onder andere aanbevolen door: Travelcreaterepeat, CubaJunky, op het grootste Nederlandse CubaForum , Kim op reis is fan en we staan in de top 5 beste reisboeken bij Authentica Cuba  

Eigenlijk is iedereen die verstand heeft van Cuba enthousiast over ons boek 🙂

Dus:

checkmark  Wil jij (nog) meer uit je vakantie naar Cuba halen?

checkmark Wil je valkuilen herkennen of zelfs erop anticiperen? Zo leveren ze in plaats van ergernis, plezier op.

checkmark Wil je onnodige kosten vermijden?

checkmark Wil je dieper doordringen in Cuba en er meer van begrijpen?

checkmark Ben je een avontuurlijke reiziger? Wil je meer dan de doorsnee toerist?

checkmark Wil je schateren van de voorpret?

Lees dan ons boek CubaConga, de ondergrondse reisgids voor de individuele reiziger die niet bang is buiten de gebaande paden te treden.

We maken er een spel van om ervoor te zorgen dat jij een optimale tijd doorbrengt op Cuba. Cuba kan je ego en je beurs flink beschadigen als je geen benul hebt. CubaConga geeft je dat benul en nog een paar leuke weetjes, tips en adviezen ook.

Mocht je al op Cuba geweest zijn dan raden we je aan dit boek enkel te lezen als je over een gezonde dosis zelfspot beschikt! Wat ben jij erin getrapt :-).

CubaConga is een eBook en ligt binnen drie minuten in je inbox. Je krijgt een Zip bestand met daarin een ePub en een PDF zodat je zelf bepaalt hoe en op welk device je het leest. Je kunt dit boek dus op elk device lezen of natuurlijk uitprinten. Dat laatste hebben we liever niet, denk aan de natuur.

Ik doe deze week een experiment: Ik geloof dat iedereen die naar Cuba gaat mijn boek zou moeten lezen. Het bespaart je een hoop geld, geeft je een stapel nuttige en leuke inzichten en laat je Cuba op een dieper niveau zien en beleven dan welke andere gids dan ook. Toch zijn er mensen die, hoewel ze zich dat ongetwijfeld realiseren, niet op de bestelknop drukken. Ben jij zo iemand? Wil je het wel hebben maar heb jij besloten het niet te kopen? Mail me dan en vertel me waarom want als je met een goede reden komt, dan stuur ik het gratis… cubabookconga@gmail.com.

Natuurlijk blijft de ‘niet goed, geld terug’ garantie gewoon gelden. Alleen als je het voor niets krijgt… krijg je dat ook terug!

Si! Ik vind het belangrijk dat je het leest voor je naar Cuba gaat want een beetje voorbereiding maakt Cuba zoveel leuker voor je! Laat me je helpen want ik weet echt heel veel meer over Cuba dan jij :-).

We wensen je heel veel plezier op Cuba en met CubaConga!

Winter/Lente 17/18 Editie

niet goed geld terug garantie

11,95

Je kunt via PayPal, Ideal of een Credit Card betalen.

Sharing is Caring

51 gedachtes over “BESTEL en TIP(je)

 1. Hola,
  We willen graag het boek kopen aangezien we heel binnenkort naar Cuba afreizen. Maar we beschikken helaas niet over hogervermelde betalingswijzes. Is er een alternatieve manier ?
  Alvast bedankt.

  1. Dank voor de heads up Maurice,
   We weten dat er een probleem is. Trump is de duimschroeven aan het aandraaien en het internet is bang het embargo te overtreden. Voorlopig versturen we het boek dus handmatig tot we iedereen (alweer) ervan overtuigd hebben dat het verkopen van een boekje over Cuba niets te maken heeft met het US embargo.Omdat we op Cuba zitten doen we dat 1 keer per dag. Internet is lastig hier 🙂
   Sorry namens Trump en de Republicans Party…
   Zie je inbox!

 2. Beste mensen,
  Boek besteld maar alleen als zip bestand te downloaden terwijl ik dacht dat ik het als Pdf zou kunnen downloaden. Mijn vriendin had ik link gegeven die heeft ook 1 download gedaan. Met iPad kan ik niets met zip bestanden. Ik heb ook geen downloads meer en nog geen letter gelezen. Dat is wel jammer temeer daar ik morgen naar Cuba ga en het boek graag aan boord had willen lezen. Kunt u iets voor mij betekenen?
  Bestelnummer#1763
  Vriendelijke groet
  Boudewijn Montauban

  1. Hola Boudewijn,
   We hopen dat we nog op tijd zijn… zie PDF in je inbox… (overigens zit er in het ZIP file een PDF en een Epub zodat je het werkelijk op elk device kunt lezen.)

 3. Hola,

  Ik wil graag CubaConga editie 2017 ontvangen maar wil niet mijn betaling doen via Paypal.
  Op welke andere wijze kan ik de betaling doen ?

  Gracias y Recuerdos,

  Rafael González Alonso

  1. Hola Rafael,
   Zoals je misschien ziet wordt deze vraag vaker gesteld. Daarom beantwoorden wij hem in de FAQ (vaak gestelde vragen) hierboven.
   Dat om te voorkomen dat we hem elke keer weer opnieuw moeten beantwoorden :-).
   Maar het antwoord is: ‘stuur een mailtje naar cubabookconga@gmail.com

 4. Goedemiddag,

  Ik wil het book graag bestellen, maar ik wil geen paypal account, maar gewoon met creditcard betalen. Hoe doe ik dat ?

 5. Wat een geweldig boek, heel humoristisch maar met veel praktische tips geschreven. We hebben er veel aan gehad tijdens onze auto-rondrit door Cuba. De aanschafprijs hadden we er na 2 dagen er al uit bij de bekende auto-onderhoud truc. En met de ‘where are you from’: La Lisa heb je zelfs de meest volhardende verkoper snel aan het lachen.
  Zeker kopen als voorbereiding op je rondreis!

  1. Hallo Thomas,
   Wij zijn van plan in december een rondreis door Cuba te maken, kun je mij vertellen hoe rijden in Cuba gaat, ik begrijp dat je niet met navigatie kunt rijden.
   Ik hoop op een antwoord

 6. Hi Conga, ik heb jullie onlangs een mail gestuurd maar heb hierop nooit antwoord gehad.. Ik hoo nog reactie te krijgen voordat ik op vakantie ga!!

   1. Het spijt mij heel erg! Ik had inderdaad een verkeerd adres ingetikt.Hopelijk leest u het nog voor aanstaande woensdag, de dag dat ik met mijn broer naar Cuba vertrek!!

 7. Goedenavond,
  Het lijkt erop dat Amazon een 2017 versie van bovengenoemd boekje beschikbaar heeft.
  Is dit hetzelfde boekje en zo ja, leveren jullie de 2017 editie ook in het Nederlands?

  1. Die komt eraan… 2017 is nog best lang…
   Maar als we de 2016 versie speciaal voor jou nou eens 2017 noemen?
   Inmiddels staat ook de Nederlandse verie 2017 online…

   1. Daar kan ik mee leven… 🙂
    Als ik wil bestellen kom ik terecht op de PayPal pagina, maar ik wil graag met creditcard betalen.
    Kan dit zonder een PayPal account aan te maken?
    Graag hoor ik van jullie!

 8. CubaConga, ik ben erg benieuwd naar jullie boek! Ik heb deze gisteren besteld, om alvast in de stemming te komen. Helaas heb ik niets ontvangen en wel al betaald (of was dit juist dé tip van jullie boek?). Hoor graag! Groetjes,
  Rosanne

 9. Hallo,
  Volgende week vertrekken we naar Varadero van waaruit we 5 dagtrips georganiseerd hebben.
  1 Ding is mij nog niet duidelijk: kunnen we op het resort onze Euro’s inwisselen voor Cucs? Of kan dat alleen bij banken/wisselkantoren?

  M.vr.gr.
  Roos Smit

 10. Hoi Hans,
  Ik heb in december 2015 het boekje gekocht. Nu is het bijna zover. Over enkele weken vertrekken wij naar Cuba.
  Is de info van toen nog actueel of is versie 2016 ineens erg ge-update??
  En ik vraag me af in hoeverre is het noodzakelijk spaan te kunnen spreken?
  Het lijkt mij dat een hoop dingen uit het boekje alleen mogelijk zijn wanneer je spaans spreekt.
  Ik hoor het graag.
  Gr. Jolanda

  1. Hola Jolanda,

   De veranderingen gaan snel op Cuba op dit moment. Daarom ff in je inbox kijken daar ligt (eventueel in de spam) de 2016 versie die op een aantal punten is geupdate.

   Spaanplaten is wel handig maar je komt met handen en voeten een heel eind!

   Veel voorpret!

 11. Wij gaan een week met een groepsreis, de laatste week is een strandvakantie. Ik ben wel nieuwsgierig naar de tips, maar denk dat de gidsen het vaak ook weten….dan betaal ik teveel denk ik.

 12. Is het ook handig voor fietsende Cubagangers? Oftewel: staan er naast allerlei handige en praktische tips ook fietstips in?
  groet, Liz

  1. Het gaat over Cuba Lisette. Als je dus door Cuba gaat fietsen staan er allerlei handige tips in :-)…
   Het gaat niet over fietsen… Maar een tip voor fietsers zou zijn: overnacht op een Campismo

 13. 2 reisgidsen en vele sites gelezen. Gevoel dat ik nu gelezen heb wat er te lezen valt, tijd om te gaan.

  Thailand zijn we ook met ons gezin rodns getrokken, net als Florida sn Maleisië. Wat reisgidsen en internet was altijd genoeg.
  Dus: waarom cuba conga? Hoe weet ik dat ik tips lees die ik niet al gelezen heb?

  1. Heb je al veel dingen gevonden op deze site die je al gelezen hebt Jeroen?

   Zo weet je dat dus… Wij wonen op Cuba en kijken echt anders tegen de zaken aan als de gemiddelde reisgidsschrijver die twee weken rondtrekt en alles geloofd wat hem verteld wordt.

   Het bewijs van de pudding zit echter in het eten 🙂

 14. CubaCongo, heel erg bedankt voor het op papier zetten van alles wat er in jullie/uw boek staat. Het is echt een must have voor je op reis gaat. Alleen heb ik 1 vraagje.. waarom zo geheimzinnig over de auteur? 😛

 15. Als veel mensen jullie boek aanschaffen zorgt dit ervoor dat de bruikbare tips en budget tips niet meer werken want dan is het business als usual. (Wacht)rijen, stijgende prijzen en drukte omdat iedereen juist die dingen wilt zien en beleven. Waarom dan toch jullie boek lezen?

 16. Boekje Cuba conga zijn zeker ervaringen en tips van een aantal jaren geleden?
  Wat heb ik er aan in juli 2016 graag uitleg waarom het heden ten dage nog actueel is.
  gr wim

  1. Het is de afgelopen weken geleden geheel herzien Wim… De 2016 versie is heel 2016 actueel :-)… Dus geen ervaringen en tips van een paar jaar geleden… Het voordeel van een ebook is dat je het up to date kunt houden…

 17. Ik zou de cubaconga gids willen bestellen maar heb geen credit card kan ik het ook met mijn gewone belgische bankkaart betalen?
  Mvg
  Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *