fbpx

Ja, je hebt voor Cuba een Visum nodig

Laatste update 8/2018

Dit zijn de verschillende manieren waarop je een visum kunt bemachtigen: Eigenlijk is het een toeristenkaart die los in je paspoort mee kan maar nodig heb je hem!

Hoe tik je een visum op de kop?

Er zijn verschillende manieren om een visum voor Cuba te krijgen:

Cuba visum

zo ziet een visum voor Cuba eruit

Inclusief

Soms zit het gewoon bij je reis of vlucht inbegrepen. Check dat even en indien ja… sla dit artikel gewoon over. Lees maar iets leuks over het geven van Cadeautjes, bestel gewoon direct ons boek (leuk cadeautje voor jezelf) of lees hier alles wat je over Cuba zou  moeten weten in een handig lijstje.

Met Voorpret

Je kunt een visum kopen bij het Cubaanse consulaat te Rotterdam of Brussel. Dat kost je 22 euro (per visum) en een hele ochtend. Op zich is de excursie naar het Cubaanse consulaat in het Groot Handelsgebouw te Rotterdam een mooi voorproefje van wat je op Cuba in het groot gaat meemaken. Hun site is up to date: Laatste bericht:

IMPORTANT ANNOUNCEMENT

The Cuban Consulate in Rotterdam will be closed on Friday, April 3rd, and on Monday April 27th 2015.

T’is maar dat je het weet! (Ik schrijf dit overigens op 5 november 2018, zoveel verandert er niet op het consulaat.)

Het Consulaat kan de deur niet openen, dus moet je bij de centrale receptie aanbellen. Het Groot Handelsgebouw is GROOT (what’s in a name?) en de locatie van het consulaat is sinds de verhuizing niet al te best aangegeven. Deur gevonden? Binnenlopen? Nee… bellen en op de gang wachten. Dan mag je binnen en op de bank wachten. Administratief is het allemaal wat uitgebreid. Paspoort en ticket meenemen en inleveren… weer op de bank wachten… Openingstijden respecteren! Tis net Cuba in het klein maar je weet zeker dat je visum goed ingevuld is!

Ga wel met z’n allen: Als er iemand niet aanwezig is die wel een visum nodig heeft… betaal je 25 euro extra per visum! Leuk uitje voor het hele gezin maar niet erg praktisch.

Haastig en onvoorbereid

De TUI balie op Schiphol verkoopt visa. Als je met een andere maatschappij vliegt kost het visum 40 euro… En daar moet je dan ook nog voor in de rij staan… En TUI verkoopt soms geen visa is ons ter ore gekomen.

Avontuurlijk

Je kunt, als het je lukt zonder visum aan te komen op Cuba, (de meeste maatschappijen weigeren mensen zonder geldig visum) voor de douane nog een visum kopen. Dit is risicovol en lastig. De kans dat de dienstdoende visumverkoper net aan het lunchen is (ook om 7 uur ’s-Avonds) is groot en je moet afrekenen met CUC (en het wisselkantoor zit achter de douane). Dit is een avontuur dat wij over zouden slaan! Al was het maar omdat je er meestal niet aan toekomt en op het vliegveld van vertrek wordt gedwongen een visum te kopen.

Praktisch, snel, betrouwbaar en goedkoop

Gewoon je visum bestellen via internet. CIBT kan Cuba niet aan, dit zijn de duurste en HIER krijg je hetzelfde visum, 5 euro goedkoper, binnen een paar dagen in je bus. Wel even goed opletten bij het invullen van je visum, een spelfoutje maakt het ongeldig! Je kunt het ook laten invullen… Geen verborgen kosten, heldere dienstverlening en prima service. Zelfs met bundelkorting…

Mocht je via The US reizen dan hebben ze zelfs (als enige in Europa) de roze visa die je daarvoor nodig hebt.

Bijkomend voordeel

Je kunt er direct een uitstekende wegenkaart bij bestellen! Het vinden van een goede kaart is lastig maar HIER druk je eenvoudig op de knop en hij valt samen met je visum in je bus. Overigens heeft Maps.me een prima navigatie app voor op je telefoon die offline werkt dus als je een beetje digitaal bent kun je met die app heel Cuba door.

Heel Cuba? Nee, pikant detail, op bepaalde strategische plekken wordt de GPS gejammed en navigeer je dus blind.

Wat ook direct in je inbox ligt is ons E-book. Kijk in ieder geval even op deze pagina, daar krijg je een tip die je uren gaat besparen op het vliegveld.

Niet te missen artikelen als je eenmaal een visum hebt:

Hoe boek je een casa particular?

Hoe huur je een auto of wil je dat wel echt?