fbpx

Informatie over vakantie en reizen op Cuba

Cuba Conga 2019 editie – Cuba

Cuba Conga heeft effect!

Op het vliegveld op de terugweg kom je grofweg twee soorten mensen tegen: Juichend positief of juist zeer negatief. Beide groepen hebben hetzelfde land bezocht, ongeveer dezelfde dingen gezien, dezelfde reis gemaakt en dingen gedaan. Het verschil zit hem in de mentaliteit en de voorbereiding. Met je mentaliteit kunnen we je niet helpen, met de voorbereiding wel. We hebben een hele reeks tips op een rijtje gezet voor mensen die beter door Cuba willen reizen en dat aangevuld met een paar leuke verhaaltjes waaruit de Cubaanse volksaard blijkt.

Verwarring op Cuba

Je wilt door Cuba Reizen gewapend met de juiste informatie. Op Cuba is niets wat het lijkt, tenzij het wel zo is of andersom. De werkelijkheid is op Cuba een bijzonder complex en verwarrend concept. Cuba is niet domweg 50 jaar terug in de tijd. Zoals ‘Back to the Future 1, 2 en 3, en alle andere tijdreisgerelateerde films en boeken duidelijk uitleggen, zorgen veranderingen in het verleden voor een totaal ander heden. Iedereen die Cuba analyseert vanuit een ‘zo was het bij ons 50 jaar geleden’ perspectief, zit er dus totaal naast. Cuba heeft gewoon een alternatieve tijdlijn. Ons referentiekader past niet op Cuba en wij westerlingen maken daardoor constant verkeerde inschattingen. Om je daarbij te helpen hebben we een soort spel ontwikkeld, geïnspireerd op Donky Kong (vandaar de naam CubaConga).

Chantal: Geniaal om een dergelijk ingewikkeld land om door te reizen in een spel te gieten. Relativerend, informatief, verhelderend en vol humor. Dit boekje is een aanrader voor iedereen die door Cuba wil reizen.

Onderstaand filmpje laat zien waarom de auteur anoniem wil blijven. Gelukkig schrijf ik beter dan dat ik praat :-).

CubaConga gaat je het volgende opleveren:

 • Meer inzicht in en begrip voor de Cubaanse mentaliteit, realiteit en werkelijkheid.
 • Een behoorlijke besparing die je zelfs per dag gaat voelen.
 • Een veel beter contact met de lokale bevolking.
 • Minder getild worden door de hossel Cubanen (jineteros) omdat je hun trucs snapt en kunt anticiperen.
 • Adviezen, tips en de beste trucs van mensen die weten wat het is om door Cuba te reizen.
 • Wist-je-datjes, tips en verrassende invalshoeken.

Hier vind je alles wat je over Cuba zou moeten weten keurig op een rijtje.

Cees: Iedereen die door Cuba wil reizen zou dit boek gelezen moeten hebben. Exclusieve kennis die je nergens anders vindt vanuit een neutraal perspectief (dat je ook vrijwel nergens anders vindt.) Tot slot nog een tip die je uren gaat besparen bij aankomst…

Cuba zit vol met dubbele en driedubbele lagen en dus bestaan er veel misverstanden over dit bijzondere land… Wil je er meer van begrijpen lees dan nog een paar artikelen op deze blog of koop ons boek. Er is bijvoorbeeld geen dubbele valuta zoals iedereen denkt.

59 Reacties

 1. Benno

  Ik heb de editie 2017 gekocht.
  Ik zie dat er nu editie mei 2018 is.
  Is er ook een update versie

  Antwoord
  • Conga

   2018 is de updated versie van 2017…

   Antwoord
 2. Bert Muskens

  Vorige week teruggekomen na een rondreis in Cuba. De inhoud van het boek was zeer betrouwbaar en nuttig. Onze gids (een Cubaan) vertelde vele zaken hetzelfde als die we in het boek gelezen hadden en waren daardoor goed te begrijpen en in de juiste verhouding te plaatsen.
  De tip “La Luna” werkte prima. Diverse malen succesvol toegepast en leuke reacties terug gehad. Ook feestende Cubanen meeegemaakt op moederdag en dat ging er inderdaad net zo vrij aan toe als in het boek beschreven wordt.

  Antwoord
 3. Bram

  Gisteren heb ik het boek besteld, kort daarna kreeg ik een bevestiging. Alleen ik kon het bestand in die bevestiging niet openen, en nu werkt de link niet meer. Morgen ga ik al weg en ik zou hem daarvoor nog graag willen downloaden.

  Antwoord
  • Conga

   Zie je inbox (eventueel spam) Bram 🙂
   Veel plezier!

   Antwoord
 4. weide14

  Leuk geschreven boek met bruikbare tips. Je zou in de verleiding kunnen komen om niet meer naar Cuba te gaan als Nederlander met groot rechtsgevoel. Dan mis je natuurlijk dit geweldige eiland, dit komt ook tot uitdrukking in het boek. Toch goed om wat meer achtergronden te weten van het economische systeem dat zo ver af staat van onze vrije democratie. Overigens komen de genoemde praktijken overal in de wereld voor. We zijn gewaarschuwd en gaan met veel verwachtingen van een prachtig eiland in juli naar Cuba.

  Antwoord
 5. Ank

  Geweldig boek! Humoristisch, waarheidsgetrouw, bijzonder authentiek, kortom erg nuttig voor de Yuma 🙂
  Net terug van 2e reis naar Cuba. Heb het boek al 2 jaar in bezit en het is nog steeds actueel. Aanrader, sterker nog een musthave!

  ps is het alleen beschikbaar in het Nederlands?

  Antwoord
   • Ank

    Aah mooi!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *